Raliul Mexicului 2020 – Ogier câștigă pentru a șasea oară!

17 martie 2020, 18:28

WRC Mexic

Ogier s-a impus în doar patru din cele 21 de probe speciale ale Raliului Mexicului, dar greseala lui Tanak de pe bucla din ziua de vineri, când a lovit un bolovan, l-a costat scump pe estonian, care a căzut până pe poziţia a opta şi nu a putut recupera tot ecartul până la final. Raliul s-a dovedit un veritabil „killer” pentru echipaje, jumătate din maşinile care au luat startul, neterminând cursa sud-americană.

WRC Mexic

Mai mulţi piloţi români din diferite discipline, raliuri, viteză în coastă, time attack şi chiar anduranţă au făcut o sesiune de teste pe Circuitul Transilvania Motor Ring de lângă Târgu Mureş. Ei au urmărit în paralel şi desfăşurarea competiţiei mexicane, iar, la final, pilotul CNR, Adi Teslovan a făcut obişnuita radiografie pentru Ştirile TVR:

Transilvania Motor Ring

„Organizatorii evenimentului împreună cu oficialii FIA au decis scurtarea raliului în urma extinderii restricțiilor de călătorie cauzate de  epideme. Astfel și Raliul Mexicului s-a desfășurat într-o variantă scurtă, cu multe evenimente. Așa cum era de anticipat din cauza poziției la start, ritmul lui Elfin Evans, de la Toyota, nu mai putut fi același și la această etapă. Plecând primul la start, Elfin Evans nu a putut impune un ritm susținut, lipsa de aderență spunându-şi cuvântul în rezultatul final al britanicului.

Echipa Hyundai a avut un weekend greu, problemele tehnice cu care s-au confruntat Thierry Neuville și Daniel Sordo au decimat practic echipa. Raliul Mexicului s-a dovedit și de acestă data extrem de greu, foarte puține echipaje fiind private de probleme, iar cel mai puțin norocos dintre toți a fost Esapeka Lappi de la Ford / M-Sport.  Finlandezul a avut parte de un incendiu după terminarea probei speciale numărul 7, mașina fiind distrusă în totalitate.

Ott Tanak, nici el lipsit de probleme tehnice, a terminat pe poziția a doua, după o luptă de revenire de pe poziția a 8-a, din cauza pierderii frânei la una dintre roți.

WRC Mexic

Clasamentul final al celei de-a 3-a etape a campionatului Mondial este: Sebastien Ogier impetuos pe prima poziție, urmat de Ott Tanak și tânărul Temu Suninen de la Ford.

Din păcate etapa viitoare din Argentina a fost amânată din cauza sitației actuale, să sperăm că ne vom reveni rapid și ne vom revedea cu WRC în Portugalia la sfârșitul lunii mai şi cu evenimentele de motorsport din România cât mai curând”

Foto credit: Ştefan Bejenaru

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite