Raliul Germaniei 2019: Ott Tanak a ieșit învingător pentru al treilea an consecutiv. Simone Tempestini – locul 4 la WRC 2

26 august 2019, 23:56

Raliul Germaniei a debutat joi cu o probă specială clasică disputată foarte aproape de parcul de service. Anul acesta, organizatorii au renunțat la super speciala din oraș, prima probă a raliului fiind chiar proba pe care s-a desfășurat sesiunea de antrenamente.

Această primă probă a fost adjudecată de Ott Tanak – Toyota, el fiind urmat foarte aproape de Dani Sordo de la Hyundai și de Sebastien Ogier – Citroen.

Ziua de vineri s-a desfășurat printre viile din zona Saarland, fiind câștigată tot de estonianul Tanak, dar de această dată, el a fost urmat de Thierry Neuville și de Sebastien Ogier.

Ziua de sâmbătă se anunța extrem de grea, dar și spectaculoasă, 4 din totalul de 8 probe desfășurându-se lângă o bază militară pe poligonul de antrenament al tanchiștilor – Panzerplatte. Aceste probe au fost foarte dificile atât din cauza schimbărilor de aderență, cât și din cauza faptului că nu permitea erori, marginea drumului fiind brăzdată de bucăți mari de piatră sau beton.

A treia zi a Raliului Germaniei s-a încheiat tot cu Tanak în frunte, urmat de Kris Meeke și Jari Mati Latvala, aceasta fiind și ordinea finală în clasamentul general.

(w620) Raliul Ger

Tanak își asigură un avantaj de 33 de puncte în fața lui Neuville și 40 în fața lui Ogier.

În WRC 2, echipajul românesc format din Simone Tempestini si Sergiu Itu nu a avut un început tocmai fericit din cauza unei pene pe a doua probă a raliului, însă ei au terminat în final pe locul 4.

Următoarea etapă va avea loc între 12 şi 15 septembrie, în Turcia, cel mai dur raliu de macadam din Campionatul Mondial.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă