Rafila: Procentul persoanelor din grupele de risc care au fost infectate este relativ mic. Undeva la 11 la sută. 80-85 la sută dintre cei care fac boala au forme ușoare

30 martie 2020, 10:28

Scenariul patru însemnă creșterea nivelului de pregătire la nivelul spitalelor ca să poată să preia mai mulți pacienți. Schimbarea modalității de internare, pentru că până acum, au fost internați toți pacienții cu COVID-19. Dacă numărul îmbolnăvirilor va crește foarte mult atunci trebuie să avem posibilitatea să păstram capacitatea spitalelor pentru internările grave, care necesită oxigen sau Terapie Intensivă. Din acest motiv formele ușoare sau cei care sunt asimtomatici vor fi tratați la domiciliu sau în spații dedicate, în afara spitalelor, bineînțeles vor fi monitorizări din punct de vedere medical că să urmărim dacă starea de sănătate se înrăutățește, a spus Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie.

Medicul a adăugat că: Procentul persoanelor din grupele de risc care au fost infectate este relativ mic, undeva la 11 la sută – procentul persoanelor de peste 70 de ani și atunci probabilitatea de a avea forme mai grave este mai mică. La persoanele tinere, chiar dacă pot apărea ca și excepție forme grave, de obicei, formele întâlnite sunt ușoare. Lunea trebuie să înțeleagă că 80-85 la sută dinte cei care fac boala au forme ușoare și nu necesită decât tratament simptomatic.

Alexandru Rafila a atras atenția că: Medicația va fi prescrisă de medic și eliberată chiar de spital, pentru toate formele care nesesită tratament specific vor primi tratament de la spital.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă