Rafila: Nu există niciun fel de impunere a utilizării unor măști scumpe. Cele textile sunt foarte puțin eficiente sau ineficiente

5 ianuarie 2022, 14:19

Ministrul Sănătății a declarat că măsurile propuse de CNSU sunt luate în scopul menținerii funcționării societății noastre. Avem nevoie de participare și solidaritate din partea populației, pentru ca aceste măsuri să fie eficiente.  Prevederile CNSU se poate să fie aplicate pentru o perioadă de timp. Un lucru care cred că preocupă pe foarte multă lume și pe mine în mod special, menținerea cât mai mult posibil, fără consecințe asupra sănătății publice, a școlilor deschise, accesul copiilor la învățământ este esențial.

Referitor la obligativitatea purtării măștilor medicale, ministrul Alexandru Rafila a declarat că nu există niciun fel de impunere a utilizării unor măști scumpe, am văzut că în ciuda declarațiilor mele sau a altor membri ai Guvernului, au fost preluate puțin ciudat. Masca pe care o port eu este masca medicală cu trei straturi. Nu e niciun fel de mască deosebită, ea este recomandată. Sigur, cine dorește poate să utilizeze și alte feluri de măști cum sunt cele FFP2, mască cu un nivel mai înalt de filtrare. Asta nu înseamnă că cineva impune în vreun fel acest tip de mască. Nu există niciun fel de impunere. Este vorba de trecerea de la măștile textile, care în condițiile în care această boală se transmite prin intermediul aerosolilor sunt foarte puțin eficiente sau ineficiente, către uniformizarea utilizării. Aceste măști nu sunt nici scumpe. Nu este vorba de o restricție, este vorba de o perioada limitată de timp, de utilizare a măștilor medicinale acolo unde este o activitate ridicată (…)

Întrebat dacă vor exista sancţiuni pentru cei care nu se conformează acestei măsuri, el a răspuns că ar putea exista discuţii.

Nu ne-am gândit ce ar putea păți cel care poartă astfel de măști, este același lucru ca cel care nu poartă mască, pentru că este ineficientă, a arătat ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite