Raed Arafat anunță dotarea pompierilor cu autospeciale de stingere de mare capacitate: ”Primele 10 unități au fost distribuite”

Raed Arafat anunță dotarea pompierilor cu autospeciale de stingere de mare capacitate
Raed Arafat anunță dotarea pompierilor cu autospeciale de stingere de mare capacitate
10 iunie 2022, 12:12

Șeful DSU anunță că ”primele 10 autospeciale de stingere, cu capacitate mărită de 10.000 litri, au fost predate pompierilor din 9 județe.

Este prima livrare din lotul de 200 de autospeciale de 10.000 litri. Urmează a fi livrate treptat si restul de 190”, mai precizează Arafat.

Tot el mai anunță că, în scurt timp, va începe livrarea și a unor autospeciale de stingere cu capacitatea de 4000 litri. Acestea sunt în număr de 276.

Achiziția celor 476 de autospeciale se face prin fondurile Europene nerambursabile, România plătind un procent de 15% din costul lor total.

Este prima dată când vom reuși să schimbăm autospecialele din anii 80, care încă se află în dotarea pompierilor și vom ajunge să modernizăm o mare parte din componenta de stingere pe plan național.

Mulțumesc și felicitări colegilor de la IGSU pentru valorificarea oportunității utilizării fondurilor Europene la maxim!

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite