Raed Arafat, la TVR: Testele raportate zilnic sunt doar cazuri noi, nu și retestări / În boala contagioasă, toate țările au noțiunea de internare obligatorie

13 iulie 2020, 21:12

„Testele raportate zilnic, public, sunt testele care arată cazuri noi. Cine a încercat să vină să spună că acolo există și alte cazuri, care nu sunt cazuri noi, care sunt retestări… Poate la începutul începutului, acolo a fost un amestec, dar asta a fost reglat, deja, de luni de zile, sunt (raportate zilnic, n.r) numai cazurile noi”, a declarat medicul Raed Arafat.

Șeful DSU a explicat și de unde provin aceste cazuri noi: „Cazurile noi provin de la oameni care sunt simptomatici, oameni care s-au testa, oameni care sunt contacți direcți, care s-au testat, care se descoperă dintre ei pozitivi, oameni care merg și se testează la privat și descoperă că sunt pozitivi. Astea sunt cazurile noi. „

Testările sunt apanajul Institutului Național de Sănătate Publică și a Direcțiilor de Sănătate Publică, a explicat Arafat.

Șeful DSU a mai explicat la TVR că „în boala contagioasă, în boala infecțioasă, toate țările au noțiunea de internare obligatorie.”

Noi n-am putut face aplicație de tracking, pentru că se supără oamenii și spun că sunt urmăriți, nu poți urmări persoana care este lăsată acasă, a mai arătat Arafat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite