Raed Arafat, la TVR: În acest moment suntem pe un platou, nu este o descreștere. Luna septembrie este una plină de riscuri, dacă nu se respectă regulile vom asista la creșterea infectărilor

29 august 2020, 20:23

„După cifre, putem spune că suntem pe un platou. […] Sunt cifre mari, sunt cifre îngrijorătoare, care înseamnă presiune pe sistemul sanitar, nu doar de terapie intensivă, dar și pe celelalte locuri, pentru cazurile intermediare. S-a simțit la un moment dat o ușoară descreștere, dar în acest moment mai degrabă este un platou și nu neapărat o descreștere”, a afirmat șeful DSU.

Arafat a precizat că, dacă vom continua cu cifrele din prezent, se încarcă sistemul sanitar, iar dacă începem să scădem trebuie să fim foarte atenți ca să continuăm scăderea.

Șeful DSU a avertizat că riscul ca numărul de infectări să crească din nou este foarte mare, deoarece luna septembrie este una plină de riscuri: „Vin oamenii înapoi la muncă, orașele se aglomerează, se aglomerează transportul public, încep școlile.”

Dacă oamenii nu respectă regulile și nu respectă recomandările, clar este posibil să asistăm la creșteri, a subliniat Arafat, care a amintit exemplul altor țări.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite