Raed Arafat, despre transferul pacienților de la spitalul Foișor: Decizia de ieri a fost una corectă, menită să salveze cât mai multe vieți

Raed Arafat
Raed Arafat
10 aprilie 2021, 18:32

„În jurul orei 9.00, DSP a început evaluarea spitalului Foișor, ca și circuite, ca și posibilități, în vederea emiterii autorizației pentru transformarea acestuia în unitate suport COVID-19. La ora 11.00 a fost externat și transferat ultimul pacient de la Foișor la domiciuliu, cu ambulanța. La 14.30 -15.00 a fost emisă autorizația conform căreia spitalul poate primi pacienți COVID, în cele 20 de paturi de terapie intensivă și 90 de paturi cu oxigen. Patru pacienți au ajuns deja la terapie intensivă, iar transferurile vor continua. În paralel vor fi transferați și pacienți care au nevoie de oxigen. Îm paralel s-a finalizat racordarea la curent a unității mobile de terapie intensivă de la Victor Babeș. Aici au fost deja aduși patru pacienți, iar alți patru au început demersurile pentru transfer către unitatea mobilă.”

„La ora 11.00, erau 784 de cazuri în unitățile de primiri urgențe pe plan național, dintre care 11 intubați confirmați COVID-19 și 4 suspecți intubați și ventilați la primiri urgențe (…) La nivelul Capitalei, erau 159 de pacienți în unitățile de primiri urgențe, dintre care 8 intubați și ventilați, 34 cu necesar de ventilație și 83 cu necesar de oxigen.”

Descpre decizia de vineri, secretarul de stat a spus că a fost una corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienții internați, menirea deciziei fiind aceea de a salva cât mai multe vieți.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite