Raed Arafat, apel către populație: Dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, le-a transmis persoanelor care manifestă simptome de COVID să nu meargă la muncă, să respecte regulile sanitare, să se testeze şi să ia legătura cu medicul de familie cât mai rapid, pentru a nu îngreuna acţiunile de combatere a răspândirii epidemiei.

09 Septembrie 2021, 15:30 (actualizat 09 Septembrie 2021, 15:52) Știrile TVR |
Raed Arafat

"Vreau să subliniez câteva lucruri: mai mulţi pacienţi ajung târziu, nu vin când apar simptomele şi nu se testează când apar simptomele. Mai mult, în unele unităţi de primiri-urgenţe, după ce s-a făcut anamneza cu pacienţi pozitivi, au aflat că pacienţii care ştiu că sunt simptomatici de câteva zile şi nu s-au testat au mers la locul de muncă, fiind simptomatici. Acest lucru face foarte grea combaterea răspândirii pandemiei", a declarat Raed Arafat la Palatul Victoria.

"Apelul nostru către populaţie: dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi. Dacă eşti pozitiv, anunţi medicul şi intri în izolare şi, dacă e nevoie, bineînţeles, ajungi să fii consultat, pentru că aplicarea tardivă a tratamentului poate să pună viaţa unei persoane în pericol. Aşa că nu este de glumit cu acest virus, cine poate fi pozitiv, cine are simptome să nu meargă la locul de muncă, să se testeze şi să ia legătura cu medicul lui de familie", a adăugat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Guvernul a fost de acord joi cu propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă și a decis prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe întreg teritoriul național.

Singura modificare este prelungirea valabilității testelor antigen de la 24 de ore la 48 de ore.

"Rămân incidențele pe care le știm și luarea deciziilor în baza incidențelor dacă cresc sau scad", a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 2°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 9°C 4°C
CRAIOVA 2°C 2°C
BRASOV 2°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI