Industria cărnii ar putea pierde din cauza pandemiei de coronavirus multe milioane de euro. Costurile pentru angajați au crescut cu 25-30%, iar eficiența muncii a scăzut cu tot atâtea procente.
La aceste cifre se adaugă și scăderea vânzărilor care acum sunt mai mici cu aproximativ 20 %.
După Paste cererea de carne a fost din ce în ce mai scăzută. Iar asta se întâmplă pentru toate tipurile de carne sau produse din carne, fie că vorbim de carnea de pui sau de cârnați și mici.
Specialiștii din domeniu cred că repornirea economiei și relaxarea măsurilor nu vor rezolva problemele.
Radu Timiș, președinte Asociației Române a Cărnii a vorbit la TVR despre problemele din industria cărnii.
Cererea a scăzut în principal din cauza faptului că activitatea în industria horeca a scăzut.
Cu privire la prețul cărnii în perioada următoare, Radu Timiș este de părere că deși sunt costuri suplimentare cu producția, această creștere nu se va regăsi în prețul la raft pentru că a scăzut cererea și există un echilibru intre ofertă și cerere.