Radu Mazăre, la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru confirmarea arestării

21 mai 2019, 10:36

ACTUALIZARE Radu Mazăre a ajuns la sediul instanței supreme pentru a fi confirmat mandatul de arestare din dosarul Polaris în care a fost condamnat, în primă instanță, la aproape 10 ani de închisoare. Mazăre a fost adus de la Penitenciarul Rahova.

Radu Mazăre a fost adus, marți, de la Penitenciarul Rahova la Înalta Curte de Casație și Justiție, ca instanța să confirme mandatul de arestare preventivă dispus în dosarul Polaris. În acest dosar, Mazăre a fost condamnat în primă instanță la 9 ani și 10 luni de închisoare.

Potrivit procedurii, fostul primar va sta în carantină la Penitenciarul Rahova trei săptămâni, după care va fi mutat la un penitenciar apropiat de localitatea de domiciliu.

Autoritățile din Madagascar, unde Mazăre a fugit acum un an și jumătate, au anunțat acum o săptămână că au admis extrădarea fostului primar.

Fostul edil are mai multe condamnări în România, multe nedefinitive. Pedeapsa definitivă care a atras cu sine și mandatul internațional de căutare este cea pronunțată în februarie de Înalta Curte.

Atunci, Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru retrocedarea ilegală a unor terenuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite