Radu Ciobanu: Rata inflației a scăzut în sensul în care creșterea prețurilor nu mai este în același ritm alert. Anul viitor ne așteptăm la o perioadă cu noi creșteri de prețuri

13 noiembrie 2023, 11:51

Presiune pe bugetul românilor vor pune şi taxele, şi impozitele mai mari de anul viitor, chiar dacă salariul minim pe economie a crescut din octombrie. Şi se aşteaptă şi majorarea pensiilor.

Radu Ciobanu, Conf. univ. dr. – Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori, Academia de Studii Economice: Toate prețurile au crescut și ne așteptăm ca acest lucru să se întâmple și în viitorul apropiat, prin urmare chiar dacă rata inflației poate în perioada aceasta a scăzut puțin dar a scăzut în sensul în care creșterea prețurilor nu mai este în același ritm alert, este totuși o creștere a prețurilor.  Ne aflăm într-o perioadă complicată pentru bugetul țării, vedem zi de zi faptul că practic nu avem suficiente resurse să închidem cheltuielile bugetare și, prin urmare, singurele variante pe care guvernul le-a propus a fost cea de creștere a taxelor și impozitelor într-adevăr în contrapartidă și cu anumite scăderi la cheltuielile publice. Vom vedea dacă vom ieși la liman cu lucrurile acestea anul viitor dar clar ne așteptam la o perioadă cu noi creșteri de prețuri. Mă aștept că anul viitor prețurile să crească că urmare a acestor decizii fiscal bugetare de creștere a taxelor și impozitelor, până la cât se va duce inflația anul viitor vom vedea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă