Radiologia intervențională. Mai puțină suferință, șanse mai mari

2 februarie 2018, 20:08

A ales să practice medicina în viitor. Are șansa să o facă în țara lui. Într-un sistem sanitar plasat pentru al doilea an consecutiv pe ultimul loc din Europa, Rareș Nechifor nu numai că își face meseria la cel mai înalt nivel de performanță, dar s-a luptat să crească o disciplină medicală cu totul nouă aici, acasă. Specialitatea lui poartă o denumire desprinsă parcă din cărțile științifico-fantastice: radiologie intervențională. Mii de români îi datorează sănătatea și viața.

Pentru Rareș Nechifor, unul dintre pionierii radiologiei intervenționale în România, întâlnirea cu această specialitate medicală a fost dragoste la prima vedere. De atunci mii de pacienți și-au încredințat viețile în mâinile sale. Supranumită și chirurgia viitorului, radiologia intervențională are aplicații multiple, de la embolizarea unor fibroame uterine până la tratamentul herniei de disc.

Mulți dintre pacienții lui Rareș Nechifor au ajuns la el cu diagnostice grave. Și pentru că, în opinia sa, la fel de importantă ca și pregătirea profesională este comunicarea, medic și pacient au găsit împreună soluția salvatoare.

Ca foarte mulți alți medici români de înalt profesionalism, și Rareș Nechifor a fost invitat să practice la clinici de renume din străinătate. A ales însă să profeseze în România, pentru că România este pentru el singurul loc pe care-l poate numi „acasă”.

Cu fiecare caz în parte, cu fiecare pacient pe care-l consultă, cu fiecare discuție pe care o poartă cu echipa sa, doctorul Rareș Nechifor este încrezător că radiologia intervențională se află pe drumul cel bun și în țara lui. L-am întrebat cum vede România peste 100 de ani.

Rareș Nechifor: „Frumoasă, cu oameni frumoși, să se respecte”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite