RADAR GEOPOLITIC | Titus Corlățean și Radu Carp au analizat subiectele fierbinți ale momentului și implicațiile acestora asupra României

Este cod roșu pe agenda diplomatică internațională
Este cod roșu pe agenda diplomatică internațională
21 ianuarie 2022, 10:32

Loara Ștefănescu a analizat, în cadrul emisiunii Radar Geopolitic, subiectele fierbinți ale momentului și implicațiile asupra noastră împreună cu Titus Corlățean, președintele Comisiei de politică externă din Senat și Radu Carp, profesor universitar la Universitatea București, analist de politica externă.

 

Pe fondul eșecului celor trei runde de discuții Rusia – Occident din prima jumătate a lunii, criza din Europa de Est a dobândit profilul unui veritabil impas strategic, cu potențial exploziv iminent.

Retorica amenințărilor Kremlinului s-a intensificat, iar ritualul gesturilor belicoase simbolice și-a urmat cursul. Imagini fierbinți cu trageri de luptă cu tunuri de pe tancuri asupra țintelor în mișcare au fost transmise presei, în timp ce noi eșaloane de transport de trupe siberiene au luat calea zonei de concentrare, zona care s-a extins și spre nord, spre granița comună Belarus-Ucraina și Belarus-Polonia.

NATO face apel la dialog și destindere, dar sunt și declarații ferme legate de respingerea oricărui șantaj. Alianța e gata să-şi apere, fară şovaire, valorile și interesele legitime, libertatea și partenerii.

Răbdarea Rusiei are o limită, spune Serghei Lavrov.  Riscul unui conflict este real, afirmă Jens Stoltenberg.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite