Radar Geopolitic | Războiul din Ucraina se apropie de graniţele României. Republica Moldova, cea mai gravă criză energetică din istoria sa

3 noiembrie 2022, 19:30

Subiectele emisiunii:

-Războiul din Ucraina se apropie de graniţele României. Republica Moldova, cea mai gravă criză energetică din istoria sa.

Mizele vizitei preşedintelui Maia Sandu la Bucureşti, într-un context tensionat la Chişinău.

Ce a cerut şi ce a obţinut? Un dialog cu Iulian Chifu, consilierul premierului pentru probleme de securitate.

– Care sunt riscurile de securitate pentru România generate de actuala criză din Republica Moldova?

România va cumpăra generatoare pe care le va livra Republicii Moldova. Se fac livrări de energie în regim de urgenţă. România livrează şi lemne şi păcură R. Moldova.

Invitaţi: Cristian Diaconescu, fost ministru de externe, Radu Carp, analist de politică externă, generalul (r) Constantin Degeratu, analist militar.

Poziţia ministerului rus de externe despre „prevenirea războiului nuclear”/ „Rusia ar putea folosi ipotetic arme nucleare numai în mod defensiv sau dacă existenţa ca stat este ameninţată”.

– Care este riscul real al folosirii armei nucleare tactice în conflictul din Ucraina?

Războiul din Ucraina, ziua 253.

– Escaladarea conflictului nu apare doar în domeniul folosirii armei nucleare, ci şi în domeniul implicării active a altor state/ contribuţia Iranului la înarmarea Rusiei

– Parlamentul bulgar a aprobat trimiterea de ajutor militar Ucrainei.

– Cancelarul Olaf Scholz face o vizită oficială în China, care va fi atent urmarită pentru a afla dacă Germania schimbă strategia faţă de Beijing.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă