Radar Geopolitic | Decizii strategice ale aliaţilor: înarmarea Ucrainei cu tancuri Abrams şi Leopard2

27 ianuarie 2023, 10:35

Subiectele emisiunii:

Ucraina, 337: Decizii strategice ale aliaţilor: înarmarea Ucrainei cu tancuri Abrams şi Leopard2

–  Consecinţe pentru dinamica războiului. Ce ţări trimit tancuri Leopard în Ucraina.

Se implică NATO în conflict?

SUA şi Germania trimit armament ofensiv la 11 luni de la invazia rusă; tancurile promise de aliaţi  vor ajunge în câteva luni. Rusia vorbeşte despre un nou nivel al confruntării.

– Care sunt cele mai semnificative reacţii la Moscova pe acest subiect? Pregăteşte Rusia o nouă ofensivă?

– Zelenski cere acum avioane de luptă şi rachete cu rază lungă; Ce diferenţă este între trimiterea de tancuri  moderne şi eventuala livrare de avioane F16 în Ucraina?

– Val de atacuri cu rachete ruseşti în Ucraina  şi val de demisii în cercul puterii de la Kiev, pe fondul acuzaţiilor de corupţie în contextul achiziţiilor pentru armată

– Drepturi pentru etnicii români din Ucraina: interpelare în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei făcută de Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei de politică externă din Senat pentru ministrul german de externe. Germania: „Ucraina trebuie să îndeplinească criteriile politice pentru aderarea la UE, inclusiv standardele privind drepturle minorităţilor naţionale.”

– SCHENGEN: România bate pasul pe loc; niciun progres la Consiliul JAI informal de la Stockholm, tema nu a fost pe ordinea de zi; ministrul Lucian Bode i-a scris omologului austriac, Gerhard Karner, o scrisoare „într-un mod constructiv”. Lucian Bode a discutat cu Gerhard Karner şi speră că dialogul bilateral va fi reluat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite