Radar Geopolitic | Apocalipsa nucleară revine în retorica Moscovei

24 martie 2023, 09:25

Subiectele emisiunii:

-Apocalipsa nucleară revine în retorica Moscovei

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei: „A trecut amenințarea unui conflict nuclear? Nu, nu a trecut. A crescut. Fiecare zi de livrări de arme străine în Ucraina  aduce în cele din urmă această apocalipsă nucleară mai aproape.”

– Londra oferă Ucrainei proiectile cu uraniu sărăcit; explicaţii despre acest tip de armament şi ameninţarea Moscovei

-China şi retorica planului de pace

– NATO: Vladimir Putin nu are planuri de pace în Ucraina; Occidentul trebuie să se pregătească pentru a furniza ajutor letal Kievului pentru mult timp.

Bâstroe: Măsurători în trepte. Nu se ştie când încep operaţiunile cu nave ucrainene. Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat că de acordul de acces se ocupa un alt minister. MAE susţine, neofical, că de subiect se ocupă Transporturile, iar MAI nu există în dezbatere.

– Cât costă reconstrucţia Ucrainei după 393 de zile de război? Impactul livrărilor de armament în perspectiva ofensivei de primăvară

ROMÂNIA/explicaţii-implicaţii: Klaus Iohannis, critici la adresa Comisiei Europene pe tema compensaţiilor reduse primite de fermierii români afectaţi de importurile de cereale din Ucraina. Preşedintele, surprins că în Comisie nu s-a negociat nimic.

-FRANŢA: Implicaţii ale grevelor şi baricadelor de foc de la Paris, a atmosferei incendiare din ţară după adoptarea reformei pensiilor

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite