Racolări, boicot și acuzații de blat între politicieni, înaintea moțiunii de cenzură

30 august 2020, 20:52

Cu o zi înainte de dezbaterea și supunerea la vot a moțiunii de cenzură, ploua cu acuzații de negocieri ascunse între inițiatorii acestui demers, PSD și Pro România. Au calculat inițial că vor avea 250 de voturi dar, după ce i-au dezertat câțiva aleși, Victor Ponta nu mai e sigur de succesul moțiunii.

PMP a dat semnalul boicotului. „Nu vom participa la votul unei moțiuni care se joacă cu soarta României fiind inventată iresponsabil de PSD doar ca program de divertisment pentru invitații la congresul proaspăt încheiat’, a anunțat și copreședintele USR-PLUS, Dan Barna. Liberalii vor proceda la fel.

Calculele sunt făcute în Modrogan, la sediul PNL, iar strategia de racolare din alte partide a avut succes. Între 16 și 20 de parlamentari de la PSD, Pro România și ALDE ar urma să lipsesca de la vot, să se abțină, ori să voteze împotriva moțiunii, spun surse din PNL.

Mai mult, majoritatea celor din grupul minorităților ar juca cartea liberală. Aleșii UDMR vor fi în sală, dar nu vor vota moțiunea.

Matematica arată că minimul de 233 de voturi necesare pentru debarcarea Guvernului nu va putea fi atins.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite