Racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost reintrodusă în Catedrala Mitropolitană. Hramul a fost umbrit de scandal

Racla cu sfintele moaște ale Cuvioasei Parascheva a fost reintrodusă în Catedrala Mitropolitană. În ciuda restricțiilor, credincioșii au venit în număr mare să se închine la Sfânta Parascheva.

15 Octombrie 2020, 08:02 (actualizat 15 Octombrie 2020, 09:16) |
Duplex Iasi, ora 8.00
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Miercuri seara, în jurul orei 22.00, racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost reintrodusă în interiorul Catedralei Mitropolitane.

Joi dimineața, atmosfera era cu totul diferită la Catedrală, Bulevardul Ștefan cel Mare fiind aproape gol. Miercuri, acolo au fost peste 9200 de persoane, potrivit Jandarmeriei.

Tradiționalul pelerinaj care are loc încă din 1641, interzis anul acesta de autorități în contextul creșterii numărului de persoane infectate cu SARS COV 2 a început în zorii zilei. Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din Catedrală în zori, sub privirile a sute de ieșeni, care au așteptat cu credință momentul.

Slujba a fost în aer liber, iar soborul de ierarhi, preoţi şi diaconi a fost unul restrâns. În jurul prânzului, patru mii de credincioși așteptau răbdători la coadă să se închine la moaște.

Chiar dacă autoritățile au restricționat pelerinajul pentru cei care nu au buletin de Iași, un grup venit din Capitală a forţat intrarea în curtea Mitropoliei. Pentru a preîntâmpina un conflict în timpul slujbei, au fost lăsaţi să treacă.

Alți oameni, mulți dintre ei fără mască, s-au certat și s-au îmbrâncit cu jandarmii forțând intrarea în curtea catedralei.

În final, spiritele s-au liniștit. Iar toți credincioșii prezenți au fost lăsați să intre.

După câteva ore, pelerinii au fost din nou legitimați. Au acces la raclă doar cei care sunt din municipiul Iași.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 16°C 17°C
CLUJ 13°C 14°C
CONSTANTA 16°C 18°C
CRAIOVA 15°C 16°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI