Răcirea vremii ne poate afecta sănătatea. Explicațiile medicilor

21 aprilie 2017, 20:43

Şi înainte de răcirea bruscă a vremii, în Săptămâna Mare, au fost aproape 50 de mii de pacienţi cu infecţii respiratorii. Peste 100 – chiar cu gripă. Medicii se aşteaptă să apară mai mulţi.

Dr. Ștefan Lazăr, șef secție Boli Infecțioase, Spitalul Victor Babeș, București: „În momentul în care apare frigul, la nivelul mucoaselor se produce vasoconstricţia, ceea ce duce la o apărare mai deficitară. Cantitatea de sânge la nivelul mucoaselor este mai mică, numărul de leucocite este mai mic. Asta ne poate expune la infecţii mai facile”.

În mod obişnuit, la camerele de gardă de la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală, vin zilnic peste 300 de bolnavi. De când s-a lăsat frigul au fost peste 400, copii şi adulţi. Între ei, şi Alin. Băiatul de 8 ani a făcut viroză.

Oamenii au căutat în farmacii remedii pentru răceală.

Oana Oancea, farmacist, București: „Aşteptăm în următoarele zile o creştere chiar sau o cerere mai mare a medicamentelor pentru răceală, datorită vremii schimbătoare. Oamenii ar trebui să ia nişte suplimente imunoprotectoare, să le crească imunitatea sau cei vaccinaţi sunt deja protejaţi”.

Imunitatea mai poate fi întărită şi cu citrice, alimentaţie sănătoasă, mişcare şi odihnă. E frig afară, dar dacă e frig şi în casă, riscul de răceală creşte.

Meteorologii nu exclud ca frigul şi precipitaţiile mixte să revină în luna mai.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă