Rachete căzute în Polonia | Klaus Iohannis: We are NATO. Guvernul României: Suntem alături de aliații și prietenii poloni

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
15 noiembrie 2022, 22:50

Președintele României, Klaus Iohannis: România e deplin solidară cu prietenul și aliatul nostru Polonia, în urma veștilor îngrijorătoare legate de exploziile de pe teritoriul său. Suntem în contact cu partenerii și aliații noștri. #NoiSuntemNATO

Un mesaj vine și de la Executivul de la București: “Guvernul României, prin ministerele și instituțiile de linie, este în contact cu aliații și analizează situația generată de căderea rachetelor pe teritoriul Poloniei. Suntem alături de aliații și prietenii poloni și  pregătiți să procedăm în funcție de evoluția situației”.

Ministerul Apărării monitorizează incidentul, se arată într-un comunicat: Ministerul Apărării Naționale monitorizează, prin mecanismele de cooperare și consultare la nivel aliat și în plan bilateral, cu Ministerul Apărării Naționale din Polonia, incidentul din proximitatea graniței polono-ucrainene, în urma căruia doi cetățeni polonezi și-au pierdut viața. Ministrul român al apărării, Angel Tîlvăr, a transmis omologului polonez, Mariusz Błaszczak, solidaritatea și sprijinul Armatei României pentru adoptarea măsurilor necesare, după lămurirea tuturor circumstanțelor producerii incidentului în discuție. România condamnă în termenii cei mai fermi agresiunea nejustificată și ilegală a Federației Ruse asupra Ucrainei și susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional.

Două rachete ruseşti, sau doar una, potrivit altor surse, ar fi căzut în Polonia, aproape de graniţa cu Ucraina marți seară. Doi oameni au murit. Autorităţile locale poloneze au vorbit despre explozii, dar nu a confirmat nimeni oficial că ar fi vorba despre rachete si nici ca ar fi fost lansate de Rusia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite