Rachetă chineză, cădere necontrolată spre Terra. Specialiștii spun că există un risc extrem de mic privind posibile pagube

8 mai 2021, 13:24

China a lansat pe orbită săptămână trecută primul din cele trei module ale viitoarei sale stații spațiale. Traiectoria este acum scăpată de sub control. Corpul rachetei ar urma să reintre în atmosferă, cândva după miezul nopții. Și punctul de impact rămâne greu de stabilit.

Dacă rămâne întreagă, există șanse mari ca racheta să se prăbușească în mare, ținând cont că planeta este compusă din 70% apă. SUA nu elimină posibilitatea ca deșeurile spațiale să cadă într-o zonă locuită și monitorizează situația cu atenție. China spune că va anunța datele noi despre acest subiect.

Specialiști de la Centrul Spațial American spun că momentul impactului va fi cunoscut mai clar cu câteva ore înainte, pe măsură ce racheta se apropie de Terra.

Potrivit publicației China Global Times, racheta s-ar putea prăbuși în apele internaționale. Lansarea ei a fost prima dintr-o serie de 11 misiuni necesare pentru a finaliza stația spațială a Chinei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă