Rabla pentru electrocasnice se extinde. Televizoarele și mașinile de spălat vase sunt incluse pe lista de cumpărături

13 mai 2019, 18:51

Tichetele pentru televizoare din clasa energetică superioară au cea mai mare valoare, 500 de lei. 400 de lei valorează cele pentru mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, frigidere, combine și congelatoare din clasa A+++. Pentru celelalte, tichetele au valori de 200 sau 300 de lei.

„Bugetul Programului s-a dublat. Ministerul Mediului pune la bătaie 40 de milioane de lei pentru cei care doresc să își schimbe elecrocasnicele. De anul acesta vor exista vouchere și pentru TV și mașini de spălat vase”.

După lansarea programului, doritorii se vor putea înscrie direct la magazin, inclusiv online. Iar echipamentul vechi va fi predat la momentul livrării celui nou-achiziționat.

CORNEL BREZUICĂ, preşedintele Fondului de Mediu (prin telefon): „Începând cu 21 încercam noi să îl lansăm, au fost incluse şi alte echipamente care pot fi predate. Programul este foarte îndrăgit, în primele două – trei zile anul trecut s-a epuizat toate voucherele respective. Cred că şi în anul 2019 se vor consuma toţi banii”.

Ghidul de finanțare a Programului RABLA pentru electrocasnice se află în dezbatere publică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă