Rabla pentru electrocasnice, etapa II: 33.877 de vouchere generate şi buget epuizat în 8 minute. Ce spune STS

Bugetul alocat pentru cea de-a doua etapă a programului "Rabla pentru Electrocasnice", sesiunea de iarnă, s-a epuizat în opt minute, fiind generate 33.877 de vouchere, conform datelor Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

03 Decembrie 2021, 11:43 (actualizat 03 Decembrie 2021, 11:58) Știrile TVR |
Programul Rabla pentru electrocasnice

În această etapă, din totalul voucherelor emise, 19.183 au fost pentru televizoare, 9.592 pentru laptopuri şi 5.102 pentru tablete.

Pe de altă parte, ministerul de resort au precizat că o parte dintre utilizatori au avut probleme de accesare a platformei dedicată programului 'Rabla pentru electrocasnice' şi că aşteaptă din partea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) explicaţiile tehnice. 'Funcţionarea este garantată la 75.000 utilizatori/minut', au afirmat reprezentanţii MMAP.
Ediţia de iarnă a programului 'Rabla pentru Electrocasnice' va mai avea o singură etapă, programată în perioada 10 - 16 decembrie, în care se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++, respectiv pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++, dar şi vouchere de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.
Bugetul alocat pentru ediţia de sărbători a programului este de 34 de milioane de lei.

Pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presă al STS face următoarele precizări:

Aplicația utilizată de către Administrația Fondului pentru Mediu în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” nu a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Întârzierile întâmpinate de unii utilizatori în accesarea platformei au fost la nivelul aplicației, care este dezvoltată de către o companie privată, nefiind cauzate de traficul pe site.

STS a semnalat situațiile apărute către echipa de dezvoltare a contractorului AFM și oferă suport tehnic pentru remedierea acestora.

Pentru programul „Rabla pentru electrocasnice”, STS asigură doar serviciul de găzduire pe serverele instituției, care a permis preluarea întregului volum de accesări fără nicio problemă.

 

 

 

sursa agerpres

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 25°C
IASI 30°C 24°C
CLUJ 24°C 23°C
CONSTANTA 24°C 22°C
CRAIOVA 27°C 22°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI