Rabla pentru electrocasnice, etapa II: 33.877 de vouchere generate şi buget epuizat în 8 minute. Ce spune STS

Programul Rabla pentru electrocasnice
Programul Rabla pentru electrocasnice
3 decembrie 2021, 11:43

În această etapă, din totalul voucherelor emise, 19.183 au fost pentru televizoare, 9.592 pentru laptopuri şi 5.102 pentru tablete.

Pe de altă parte, ministerul de resort au precizat că o parte dintre utilizatori au avut probleme de accesare a platformei dedicată programului ‘Rabla pentru electrocasnice’ şi că aşteaptă din partea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) explicaţiile tehnice. ‘Funcţionarea este garantată la 75.000 utilizatori/minut’, au afirmat reprezentanţii MMAP.
Ediţia de iarnă a programului ‘Rabla pentru Electrocasnice’ va mai avea o singură etapă, programată în perioada 10 – 16 decembrie, în care se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++, respectiv pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++, dar şi vouchere de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.
Bugetul alocat pentru ediţia de sărbători a programului este de 34 de milioane de lei.

Pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presă al STS face următoarele precizări:

Aplicația utilizată de către Administrația Fondului pentru Mediu în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” nu a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Întârzierile întâmpinate de unii utilizatori în accesarea platformei au fost la nivelul aplicației, care este dezvoltată de către o companie privată, nefiind cauzate de traficul pe site.

STS a semnalat situațiile apărute către echipa de dezvoltare a contractorului AFM și oferă suport tehnic pentru remedierea acestora.

Pentru programul „Rabla pentru electrocasnice”, STS asigură doar serviciul de găzduire pe serverele instituției, care a permis preluarea întregului volum de accesări fără nicio problemă.

 

 

 

sursa agerpres

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite