Rabla pentru Electrocasnice: Banii pentru prima etapă s-au terminat în câteva ore. A doua etapă începe în 1 iulie

UPDATE Banii alocați pentru această etapă, în total 25 de milioane de lei, s-au terminat în  aproximativ două ore și jumătate de la lansare.

24 Iunie 2022, 08:02 (actualizat 24 Iunie 2022, 19:41) Știrile TVR |

Solicitanții persoane fizice au generat 62.500 de vouchere, a câte 400 de lei fiecare, astfel:

• 25.695 vouchere pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare;

• 24.096 vouchere pentru categoria mașini de spălat rufe;

• 12.709 vouchere pentru categoria mașini de spălat vase.

Pe 1 iulie este programată cea de-a doua etapă, cea în care pot fi obţinute vouchere pentru laptopuri şi tablete. Iar pe data de 8 iulie va lua startul cea de-a treia etapă, cea pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare. Anul acesta, voucherele pot fi folosite timp de doar şapte zile. Cine nu le utilizează nu va mai putea aplica pentru acelaşi echipament în cursul unui an.

----

A început prima etapă a programului Rabla pentru Electrocasnice. La ora 10.00, toți cei interesați de un voucher au putut accesa platforma Administrației Fondului pentru Mediu. Banii alocați pentru această etapă, în total 25 de milioane de lei, s-au terminat în câteva ore.

Conform sursei citate, bugetul primei etape este de 25 milioane de lei, iar selecţia voucherelor se face în perioada 24 iunie 2022, ora 10:00 - 30 iunie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

Persoanele fizice s-au putut înscrie în program prin crearea contului de utilizator până joi, 23 iunie, ora 23:59, în aplicaţia informatică disponibilă pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu - www.afm.ro.

În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează: 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puţin noua clasă energetică C; 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D şi 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E.

Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI