Qatar 2022, un Campionat Mondial al recordurilor. Organizarea costă 220 de miliarde de euro, de cinci ori mai mult decât ultimele 7 campionate la un loc. Toate meciurile se văd la TVR

18 noiembrie 2022, 18:00

În prezența șefului FIFA, Giani Infantino, conducerea Emiratului a inaugurat o somptuoasă zonă de tranzit pe aeroportul internațional Hamad din Doha. Uriașul flux de pasageri – sportivi, turiști, personal tehnic – va fi gestionat de aici.

În total, pe cele două aeroporturi internaționale din Doha vor fi 900 de zboruri pe zi.

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 va fi un eveniment al recordurilor. Potrivit firmelor de consultanță, organizarea costă 220 de miliarde de euro, de cinci ori mai mult decât ultimele 7 campionate la un loc.

Micul Emirat a constuit 6 stadioane pentru campionat, numai unul dintre ele a costat 3 miliarde de euro. Un alt record va fi legat de pariuri. Datele de până acum arată că în unele țări se vor face mai multe pariuri ca niciodată.

Toate partidele se văd exclusiv la TVR

Din 20 noiembrie până în 18 decembrie, Televiziunea Română transmite în direct şi în exclusivitate cea mai iubită întrecere sportivă a planetei. Transmisiile live dedicate Cupei Mondiale de Fotbal – FIFA Qatar 2022 vor putea fi văzute la TVR 1 şi TVR 2.

32 de echipe, inclusiv cea a ţării gazdă, au un singur obiectiv la primul turneu final de campionat mondial care are loc iarna, dar într-o ţară mereu caldă: să obţină trofeul competiţiei. Opt stadioane, având capacitatea între 40.000 şi 80.000 de spectatori, găzduiesc cele 64 de partide ale Campionatului.

Zilnic, mai multe ediţii de „Studio Mondial” vor completa, de la Bucureşti, cu informaţii şi puncte de vedere pertinente, transmisiunile directe din Qatar. În plus, „Super Mondial” va supune atenţiei telespectatorilor şi o altă faţetă a competiţiei: modul în care CM din Qatar va fi reflectat în social media.

În perioada 20 noiembrie -18 decembrie, în cele 29 de zile de Cupă Mondială de Fotbal, TVR va dedica aproximativ 400 de ore sportului rege, fie că este vorba despre transmisiuni în direct ale partidelor de fotbal sau despre studiouri de dezbatere conexe transmisiunilor directe, ştiri, rubrici sportive în emisiunile curente ale posturilor; de asemenea, toate partidele vor beneficia de redifuzări, iar „meciul zilei” va putea fi revăzut pe TVR INFO, în fiecare seară, de la 23.15.

CITIȚI ȘI: Fotbal | Prezentarea echipelor care vor evolua în grupele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar (20 noiembrie-20 decembrie), competiție transmisă în direct de TVR. Programul complet al meciurilor

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite