Putin îi transmite șefului AIEA că este „deschis la dialog” în cazul centralei nucleare din Zaporojie

Vladimir Putin
Vladimir Putin
11 octombrie 2022, 19:47

În cadrul unei întâlniri de la Sankt Petersburg, transmisă de televiziunea de stat rusă, Putin i-a spus lui Grossi că Moscova este deschisă la dialog și că va discuta „toate problemele” referitoare la operațiunile instalației nucleare.

Înaintea întâlnirii cu șeful organismului de supraveghere nucleară al ONU, Putin a declarat: Vedem că astăzi există elemente de politizare excesiv de periculoasă a tot ceea ce este legat de activitatea nucleară. Sperăm că, datorită eforturilor dumneavoastră, vom reuși să reducem toată retorica și să aducem acest domeniu al cooperării noastre la normalitate, în ciuda turbulențelor și a proceselor complexe care au loc pe scena mondială.

Președintele rus a declarat că este „fericit” să discute „toate chestiunile care sunt de interes reciproc pentru noi și care pot chiar să îngrijoreze pe cineva”:

„De exemplu, în ceea ce privește situația din jurul centralei nucleare din Zaporojie. În orice caz, suntem deschiși la acest dialog și ne bucurăm să vă vedem”.

La rândul său, Grossi a spus că se aşteaptă la o „conversaţie importantă” pe probleme legate de „securitate nucleară”, în special la centrala electrică din Zaporojie.

„După cum ştiţi, am depus eforturi pentru a preveni un accident nuclear care ar fi foarte dăunător în general şi în special în aceasta regiune”, a adăugat el.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite