Putin este de părere că punerea sub acuzare a lui Trump arată că sistemul american este putred

Vladimir Putin
Vladimir Putin
12 septembrie 2023, 13:26

Trump, care este favorit la obţinerea candidaturii republicane pentru alegerile prezidenţiale americane din toamna anului viitor, trebuie să răspundă în justiţie mai multor acuzaţii, printre care încercarea sa de a inversa rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA din 2020. Acel scrutin a fost câştigat de către democratul Joe Biden.

În cadrul Forumului Economic Oriental, ce are loc la Vladivostok (Extremul Orient rus) până miercuri, Putin a spus că ceea ce se întâmplă acum în SUA arată ”întreaga putreziciune a sistemului american” şi persecutarea opozanţilor din motive politice.

El a estimat că sunt improbabile schimbări semnificative în relaţiile dintre Washington şi Moscova, indiferent de numele viitorului preşedinte al SUA.

”Cred că nu vor exista schimbări fundamentale de direcţie în politica externă a SUA faţă de Rusia; puţin contează cine va fi ales preşedinte”, a spus liderul de la Kremlin. El a acuzat autorităţile de la Washington că au instaurat ”un spirit antirusesc în societatea americană”.

Pe de altă parte, Vladimir Putin a respins acuzaţia privind o apropiere între Trump şi Rusia, susţinând că în timpul mandatului de preşedinte al miliardarului republican sancţiunile impuse Moscovei de SUA s-au multiplicat.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite