Putin declară preluarea „cu succes” a orașului Mariupol, după ce a anulat ordinul de asalt asupra combinatului Azovstal

21 aprilie 2022, 12:54

„Sfârşitul activităţii de eliberare a Mariupolului este un succes”, îi spune Vladimir Putin ministrului său al Apărării, Serghei Şoigu, după ce îi precizează că o luare cu asalt a Azovstal „nu este potrivită” şi că este necesar ca „zona (să fie asediată) în aşa fel încât să nu treacă nici măcar o muscă”.

„Consider că asaltul propus al zonei industriale nu este potrivit. Vă ordon să-l anulaţi”, spune Putin. „Trebuie să ne gândim (…) la viaţa şi la sănătatea militarilor şi ofiţerilor noştri. Nu trebuie să intrăm în aceste catacombe şi să ne târâm sub pământ”, continuă el. „Blocaţi toată această zonă în aşa fel încât să nu treacă nici măcar o muscă”, subliniază președintele rus.

Putin le-a adresat de asemenea un apel luptătorilor ucraineni aflaţi în Azovstal care nu s-au predat încă, transmiţându-le că Rusia îi va trata cu respect şi le va acorda asistenţă medicală celor răniţi.

În acest vast complex industrial se află în continuare 2.000 de militari ucraineni, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite