Putin, către Macron: Occidentul îşi poate folosi influenţa pentru a opri atrocităţile din Ucraina

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
3 mai 2022, 18:15

Putin i-a transmis lui Macron că Occidentul ar putea contribui la încetarea „crimelor de război şi a bombardării masive a oraşelor şi aşezărilor din Donbas”.

Rusia respinge acuzaţiile de crime de război comise de forţele sale în Ucraina şi a învinovăţit naţionaliştii şi „neonaziştii” ucraineni pentru decesele din rândul civililor, acuzaţie respinsă de Kiev şi Occident.

„Occidentul ar putea ajuta la stoparea acestor atrocităţi prin exercitarea influenţei adecvate asupra autorităţilor de la Kiev şi prin oprirea livrărilor de arme către Ucraina”, a menţionat Kremlinul, potrivit agenţiei de presă ruse RIA.

De asemenea, liderul rus i-a spus lui Emmanuel Macron că Moscova este în continuare pregătită pentru dialog cu Ucraina.

Preşedinţii francez şi rus au avut numeroase convorbiri în ultimii ani – de aproape 20 de ori din decembrie 2021, inclusiv de opt ori de la începutul războiului la 24 februarie – dar nu şi-au mai vorbit după descoperirea masacrului de la Bucea, în regiunea Kievului, la începutul lunii aprilie.

Rusia îşi numeşte agresiunea asupra Ucrainei drept „operaţiune specială pentru denazificarea” ţării vecine şi pentru protejarea comunităţii rusofone din estul acesteia, acuzaţie considerată de Kiev şi Occident drept un pretext pentru invadarea Ucrainei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite