Putin anulează ordinul de asalt asupra combinatului Azovstal de la Mariupol, dar menţine blocada

21 aprilie 2022, 10:45

Vladimir Putin i-a ordonat ministrului apărării să anuleze asaltul asupra Azovstal, dar să mențină o blocadă robustă. Șeful statului consideră că rușii controlează deja orașul port.

În oțelărie sunt sute de soldați, dar și mulți civili adăpostiți în buncărul complexului. Nu e clar ce se va întâmplă cu ei, rămași fără provizii și fără posibilitatea de a fi evacuați. Ieri doar 4 autobuze cu civili au ieșit din Mariupol, mult sub speranțele autorităților care doreau să evacueze câteva mii de oameni.

Negociatorul șef al Ucrainei a postat un mesaj pe rețele de socializare în spune că este gata de negocieri speciale cu partea rusă în Mariupol, fără condiții. De cealaltă parte, ieri, Moscova afirmă că a transmis Kievului o nouă propunere de pace. Între timp au continuat atacurile în estul și sudul țării, dar nu toate au fost reușite.

În localitățile eliberate viața începe să revină, inclusiv la Kiev unde, potrivit președintelui Zelenky 18 ambasade străine și-au reluat activitatea. Șeful statului i-a mulțumit și președintelui Consiliului European pentru vizita surpriză de ieri și a declarat că este un semnal puternic privind apropierea Ucrainei de Occident.

Astăzi Zelensky așteaptă la Kiev alți doi oaspeți străini, prim miniștrii Spaniei și Danemarcei. pe lângă aceste gesturi de susținere aliații străini oferă Ucrainei noi echipamente militare. Rezistența lor în fața agresiunii Rusiei l-a impresionat și pe președintele Biden.

SUA pregătesc un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari în timp ce împreună cu europenii lucrează deja la noi sancțiuni la adresa Kremlinului.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite