Vladimir Putin acuză SUA că au sprijinit ”lovitura de stat” de la Kiev

6 aprilie 2023, 09:47

La ceremonia de înmânare a scrisorilor de acreditare a noilor ambasadori în Rusia, Vladimir Putin a acuzat Statele Unite că sprijină acțiuni teroriste în Ucraina.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: Stimată doamnă ambasador, nu vreau să tulbur atmosfera solemnă a prezentării scrisorilor de acreditare și șțiu că s-ar putea să nu fiți de acord cu mine, dar nu pot să nu afirm că folosirea de către SUA în politica să externă a unor instrumente precum așa-numitele ”revoluții colorate”, susținerea în acest sens de către Statele Unite a loviturii de state de la Kiev în 2014 au condus în cele din urmă la actuala criză ucraineană și degradarea relațiilor ruso-ucrainene.

În privința regiunilor anexate recent, Vladimir Putin acuză Ucraina de acte de sabotaj menite să sperie populația locală. La Consiliul de securitate convocat pe această temă, liderul de la Kremlin a acuzat și serviciile secrete occidentale că sprijină aceste acțiuni.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: Avem toate dovezile să afirmăm că în pregătirea acestor diversiuni și acte teroriste este folosit potențialul statelor terțe, a serviciilor secrete occidentale.

În ciuda iminenței marii contraofensive ucrainene Rusia vrea să își consolideze și mai mult prezența în teritoriile ocupate alocând fonduri importante pentru construcția de drumuri și locuințe.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite