Vladimir Putin a folosit termenul „război”, pentru a se referi la ceea ce până acum numea „operațiunea specială din Ucraina”

18 octombrie 2023, 18:44

Imaginile furnizate de armata ucraineană arată rachetele cu raza lungă în acțiune. Au fost lovite 5 puncte de control ale rușilor în care erau soldați, arme și echipamente militare și trei sisteme de rachete antiaeriene.

Statele Unite au livrat un număr mic de rachete balistice cu rază lungă de acțiune de care Ucraina a spus că are nevoie urgentă și pe care președintele Joe Biden le-a promis luna trecută. Rachetele, mai puțin de o duzină, au ajuns în Ucraina zilele acestea și oferă Kievului o capacitate critică de a lovi ținte rusești care sunt mai îndepărtate, permițând forțelor ucrainene să rămână în siguranță în afara razei de acțiune.

Aflat la Beijing unde a avut o întâlnire cu președintele Xi Jinping, Vladimir Putin s-a arătat deranjat de acest ajutor al americanilor pentru ucraineni. Pe de altă parte, Putin a folosit cuvântul „război” referindu-se la Ucraina: Mai întâi aceste arme (n.r ATACMS) desigur că dăunează şi sunt o ameninţare suplimentară. În al doilea rând, noi vom respinge aceste atacuri. Războiul e război.

Putin mai spune că Statele Unite sunt din ce în ce mai implicate în acest război și că sunt responsabile pentru escaladarea tensiunii inclusiv în Orientul Mijlociu prin deplasarea portavioanelor în Mediterană. Prin urmare, aviația rusă va desfășură acțiuni de patrulare permanentă deasupra Mării Negre cu avioane echipate cu rachete hipersonice: Am dat ordin ca aviaţia rusă să înceapă să patruleze constant zona neutră a Mării Negre. Avioanele noastre, MIG 31, vor fi echipate cu rachete Kinzhal.

Rușii își intensifică atacurile, în special cele cu drone kamikaze. Este vorba despre aparate de zbor fără pilot simple și ieftine încărcate cu bombe. Atacurile rușilor vizează în continuare ținte civile, cum a fost atacul de lângă Zaporojie.

Rușii au inițiat tacuri masive și în regiunea Herson. Armata ucraineană a lovit noaptea trecută aeroporturile din regiunile ocupate Berdiansk și Lugansk.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite