Puternică explozie într-o moschee din Kabul. Există temeri privind un număr mare de victime

Explozie la Kabul
Explozie la Kabul
17 august 2022, 21:20

Poliţia a declarat că există mai multe victime, dar nu a precizat numărul lor. Un responsabil al serviciilor de informaţii talibane a declarat pentru Reuters că ar putea să fi fost rănite şi ucise circa 35 de persoane, dar că bilanţul s-ar putea agrava. Canalul de televiziune Al Jazeera citează un oficial neidentificat consemnând un bilanţ de 20 de morţi.

Martori au declarat pentru Reuters că explozia a fost auzită într-un cartier din nordul capitalei Kabul, iar suflul deflagraţiei a spart geamurile clădirilor din apropiere. Mai multe ambulanţe au fost mobilizate la locul deflagraţiei.

„O explozie s-a produs în interiorul unei moschei… explozia a făcut victime, dar cifrele nu sunt încă clare”, a afirmat un purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul, Khalid Zadran.

Un responsabil din serviciile de informaţii talibane a specificat, sub rezerva anonimatului, că explozia s-a produs într-o moschee în mijlocul credincioşilor în cartierul Khair Khana din Kabul.

Imamul moscheii figurează printre persoanele ucise, iar bilanţul victimelor ar putea creşte, a mai spus acesta. Echipe ale serviciilor de informaţii ale talibanilor s-au deplasat la locul deflagraţiei pentru a efectua cercetări la faţa locului.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite