Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Cristian Tănase, a explicat la TVR care ar trebui să fie rolul și cum ar trebui să se desfășoare cursurile online pentru elevi. De asemenea, cu privire evoluția anului școlar, Cristian Tănase a ținut să precizeze că scenariile apărute în spațiul public nu sunt punctul de vedere oficial al Ministerul Educației. O decizie în acest sens va fi luată abia după dezbateri cu toate părțile implicate.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Cristian Tănase, a declarat la TVR că continuarea învățării de acasă reprezintă modalitatea prin care părinții pot fi alături de copii lor, profesorii pot să fie alături de copii. Cred că suspendarea cursurilor reprezintă numai o modalitate prin care toți putem să valorificăm activitatea pe care profesorii au desfășurat-o în special prin fixare de cunoștințe recapitulare.
Cristian Tănase a sublinat că prin aceste cursuri elevii trebuie să își fixeze anulite cunoștințe ți să recapituleze iar participarea la cursurile online trebuie să fie un moment așteptat de elevi, nu o presiune în plus.
Doamna ministru are încredere în profesori că vor crea contexte educaționale prin diferitele moduri de comunicare astfel încât elevii să fie motivați să rămână conectați la educație, iar acest lucru presupune păstrarea unui echilibru în tot ce înseamnă acest proces. Participarea la cursurile online trebuie să fie un moment așteptat de elevi, nu o presiune în plus (...) Aceste ore online, trebuie să fie mai mult modalitatea prin care elevii să își fixeze anumite cunoștințe, să recapituleze, a spus Cristian Tănase.
Cu privire evoluția anului școlar, Cristian Tănase a ținut să precizeze că scenariile apărute în spațiul public nu sunt punctul de vedere oficial al Ministerul Educației. O decizie în acest sens va fi luată abia după dezbateri cu toate părțile implicate.
Echipa de specialiști din MS lucrează la diferitele variante de scenarii pe care le ia în calcul, toate aceste depind de starea de urgență în care se află România. De asemenea, toate aceste scenarii vor fi dezbătute cu toți actorii educaționali, reprezentanții, profesorilor, ai elevilor, ai părinților, sindicatele, Consiliul National al Rectorilor. Decizia va fi luată de comun acord. Profit de aceasta ocazie să liniștesc unii părinți, unii profesori, toate variantele apărute în spațiul public, nu reprezintă punctul de vedere oficial al ministerului. După ce vor fi dezbătute aceste scenarii vor fi făcute publice.
Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat teste destinate elevilor care vor susţine examenele naţionale. testele, realizate împreună cu Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, respectă modelul subiectului de examen.
Purtător de cuvânt al Ministerului Educației a anunțat că vineri 3 aprilie vor fi publicate și baremele de evaluare și notare, pentru ca fiecare elev să se poată autoevalua. În cadrul emisiunii Teleșcoala vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile aferente, astfel încât elevii să înțeleagă cum ar trebui să rezolve.
Miercuri a apărut în online un ordin care poartă antetul Ministerului Educației și Cercetării, ce anunță reluarea cursurilor. Oficialii ministerului atenționează că documentul este fals, iar școlile rămân, în continuare închise.
„Vă informăm că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie (miercuri - n.red.) în mediul online, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false!”, anunță Ministerul Educației.
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) va formula denunț penal pentru ca oamenii legii să identifice persoanele care se fac vinovate pentru distribuirea în spațiul public a unor documente false care anunță reluarea cursurilor, anunță MEC.