Purtătorul de cuvânt al BOR: Acordul cu MAI respectă toate reglementările stării de urgență în vigoare. Cristian Pîrvulescu: Ar fi normal ca ministrul care a avut o asemenea inițiativă să își asume responsabilitatea

Înainte de declarația șefului statului, când începuse deja să fie contestat acordul prezentat aseară de ministrul de Interne, purtătorul de cuvânt al BOR transmitea pentru TVR că înțelegerea respectă toate reglementările stării de urgență în vigoare iar gestul Poliției Române e unul de civilitate creștină, pentru care: "toți cetățenii ortodocși ai acestei țări își exprimă tăcut recunoștința. Mai puțin ideologii anticreștini mereu de serviciu.”

15 Aprilie 2020, 14:36 (actualizat 15 Aprilie 2020, 16:07) |
Pozitia BOR. Politologul Cristian Pirvulescu a dezbatut subiectul
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu a mai adăugat că:  Suntem o țară și o societate edificate pe valorile culturale și spirituale ale creștinismului, o societate tolerantă, solidară, civilizată. Nici creștinopată, nici creștinofobă, declara Vasile Bănescu, purtător de cuvat al Bisericii Ortodoxe Române pentru Știrile TVR.

Politologul Cristian Pîrvulescu este de părere că ar trebui să urmeze o demisie.

Ar fi normal ca ministrul care a avut o asemenea inițiativă să își asume responsabilitatea. Deși informațiile pe care le aveam în urmă cu două zile arătau că această inițiativă a plecat din interiorul Poliției. Șeful Poliției a fost primul care s-a gândit la acestă inițiativă și la un protocol. Probabil că ministrul a preluat ideea din zbor.  Și la acel moment, unul din colegii dvs. jurnaliști, de la un site de știri, mă întreba ce se va întâmpla cu polițiștii. Erau foarte îngrijorați, că aceștia vor fi în prima linie și riscă să se îmbolnăvească, înțelegeam  că 200 de lucrători ai MAI au fost deja infectați.  Exista deja această temere și cu toate astea s-a insistat.  Dar probabil a fost o presiune din partea Bisericii Ortodoxe sau a unor persoane din conducerea Bisericii Ortodoxe, la care ministrul de Interne și, foarte probabil, prim - ministrul nu au rezistat, dar ministrul de Interne și-a asumat totul, a comentat politologul Cristian Pîrvulescu, la TVR.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 15°C
IASI 6°C 12°C
CLUJ 6°C 8°C
CONSTANTA 5°C 10°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI