Purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe rus, despre incidentul de la Ambasada Rusiei: Este un fapt monstruos, o crimă, nu un simplu incident

6 aprilie 2022, 20:53

„Este un fapt monstruos, o crimă și nu un simplu incident, pentru că a fost pusă în pericol securitatea misiunii diplomatice”, a spus Maria Zakharova.

Referindu-se la autorul incidentului, Zakharova a spus că „omul a avut o soartă grea”. A făcut o aluzie la faptul că, de ani de zile, se desfășoară în presa din România „o campanie deșănțată, o propagandă anti-rusească nebunească”, iar oamenii „nu au un psihic de fier”.

Incidentul de azi dimineață, sugerează oficialul de la Moscova, poate fi considerat și ca un rezultat al campaniei anti-rusești, care îi face pe oameni inclusiv să se sinucidă.

Fostul președinte al Asociației TATA, Bogdan Drăghici, confruntat cu acuzații de abuz sexual asupra fiicei vitrege, a intrat cu maşina în poarta Ambasadei şi s-a sinucis. Autoturismul a luat foc. Drăghici fusese condamnat la 15 ani de închisoare.

Oficialii Ambasadei au reacționat la câteva ore după incident și au afirmat că a fost un act influenţat de ceea ce ei numesc „explozia” de isterie anti-rusă legată de provocarea regizată din orașul Bucha, unde au fost descoperite atrocități inimaginabile, după retragerea armatei ruse.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite