Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în Austria și Marea Britanie

24 iulie 2020, 07:54

În timpul pandemiei au fost dispute în rîndul oamenilor de știință despre utilitatea măștii. Însă recomandarea este tot mai clară că este utilă, a spus premierul britanic , care a anunțat o relaxare în etape a restricțiilor începînd cu 1 august. Amendă pentru refuzul de a purta masca în Anglia este de 100 de lire sterline, iar poliția va verifică respectarea prevederilor noii legi ce vizează sănătatea publică.

Și Belgia anunță înăsprirea măsurilor în față creșterii cazurilor de coronavirus. Se introduce obligația de a purta masca în zonele foarte frecventate, cum ar fi piețe, străzi comerciale, restaurante și hoteluri.

 

Acestea vor fi definite că atare de autoritățile locale. Pînă acum , masca era obligatorie în transportul în comun, magazine și cinematografe. Am cîștigat o bătălie, dar lupta impotruva noului coronavirus nu s-a încheiat, a avertizat premierul Belgiei.

În Spania, s-au înregistrat peste 900 de cazuri noi în ultima zi. Se aplică reguli severe privind purtarea măștii în public, iar responsabilul pentru regiunea Madrid a avansat și ideea purtării lor acasă. Cînd sunt prezente persoane care nu locuiesc acolo. A admis însă că o asemenea recomandare este greu de pus în aplicare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite