Purtarea măștii de protecție în zonele aglomerate, obligatorie și în Ilfov

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis ca și în acest județ să fie obligatorie purtarea măștii de protecție în zonele aglomerate, cum ar fi piețe, târguri, mijloace de transport în comun. Măsura intră în vigoare de miercuri, ora 12.00.

04 August 2020, 15:23 (actualizat 04 August 2020, 15:25) Știrile TVR |
Purtarea măștii de protecție în zonele aglomerate, obligatorie și în Ilfov

„Instituția Prefectului – Județul Ilfov informează cetățenii cu privire la Hotărârea nr. 8 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov privind măsurile adoptate în ședința extraordinară din 03.08.2020 în vederea prevenirii și limitării răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 în județul Ilfov, măsuri ce vor fi aplicate începând cu data de 04.08.2020, ora 12:00, pe toată raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov”, transmite Prefectura Ilfov.

Potrivit deciziei CJSU Ilfov, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise cum ar fi piețe, târguri, oboare, expoziții, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, pe întreaga durată a programului de funcționare a acestora, în zonele de așteptare a mijloacelor de transport în comun, respectiv stații de autobuz, peroane CFR și autogări.

De asemenea, se instituie obligația pentru organizatorii de evenimente sau spectacole în aer liber de a pune la dispoziția participanților măști de protecție și obligația participanților de a purta masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pe toată durata de desfășurare a acestora, de la accesul și până la ieșirea din zonă, dar și pentru toți angajații operatorilor economici, la intrarea și ieșirea din schimburi.

„Administratorii/proprietarii spațiilor publice/private menționate anterior afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective, iar conducătorii instituțiilor/entităților publice din județul Ilfov vor asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri”, se mai arată în decizia CJSU Ilfov.

Sursa: Mediafax

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 30°C
IASI 24°C 26°C
CLUJ 18°C 21°C
CONSTANTA 27°C 26°C
CRAIOVA 25°C 26°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI