Purtarea măștii de protecție devine obligatorie din 15 mai în spații publice închise și în transportul în comun. Masca este deja obligatorie în mai multe orașe

22 aprilie 2020, 20:00

Într-o apariție inedită, președintele Klaus Iohannis a venit pentru prima oară în fața jurnaliștilor cu o mască de protecție pentru a anunța viitoarele măsuri de prevenire a infecției cu COVID 19.

Românii ar trebui să se obișnuiască cu această măsură, care va rămâne în vigoare cel mai probabil până anul viitor, când pandemia vă fi sub control. Există însă și vești bune în privință libertății de mișcare, a anunțat președintele, chiar dacă adunările publice vor fi în continuare interzise.

De altfel, obligativitatea purtării măștii, anunțată de șeful statului, a fost deja implementată în câteva zone ale României.

Cel mai recent exemplu este cel al municipiului Timișoara, unde măştile şi mănuşile sunt obligatorii de astăzi în toate spaţiile publice şi private închise, în care se desfăşoară relaţii cu publicul. Decizia adoptată de comitetul local pentru situaţii de urgenţă și făcută publică de primar, este însă contestată de mulți localnici, mai ales că aceste echipamente de protecţie sunt greu de găsit.

Postarea primarului a stârnit foarte multe reacții, aproape 900 de comentarii în 12 ore, cele mai multe critice. Oamenii se plâng de faptul că echipamentul de protecție este greu de găsit și foarte scump.

Pentru a-i ajuta pe timișoreni, autoritățile au permis o perioadă de adaptare de trei zile și au anunțat că cetățenii pot să folosească orice tip de măști sau mănuși.

Măsuri similare de protecție au fost luate deja pe scară largă la nivel internațional, iar medicii confirmă eficiența lor în lupta cu virusul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite