Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Principalul scop al Rusiei este menţinerea parităţii nucleare

Rusia - SUA. Arme nucleare
Rusia - SUA. Arme nucleare
21 februarie 2023, 19:53

Peskov a făcut aceste precizări la câteva ore după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia îşi va suspenda participarea la noul tratat START de control al armamentului nuclear, care limitează numărul de focoase nucleare ce pot fi desfăşurate atât de Rusia, cât şi de SUA.

„Principalul scop al preşedintelui şi al ţării noastre este de a asigura că paritatea nucleară continuă”, a spus Peskov, citat de TASS, într-un interviu acordat agenţiilor de presă publice ruse în urma discursului lui Putin în faţa camerelor reunite ale parlamentului.

El a mai menţionat că Kremlinul pregăteşte în prezent un document privind suspendarea tratatului de către Rusia şi care urmează apoi să fie ratificat de parlament.

Potrivit lui Peskov, Kremlinul va publica în cursul zilelor următoare o nouă versiune a doctrinei de politică externă a Rusiei.

CITIȚI ȘI:

Vladimir Putin a anunțat că Rusia își suspendă participarea la tratatul de reducere a armelor nucleare New START

Vladimir Putin, discurs despre starea națiunii. ”Rusia va răspunde oricăror provocări. Pentru că suntem cu toții o singură țară. Avem încredere în puterea noastră. Adevărul este cu noi”

NATO cere Rusiei să revină asupra deciziei de a se suspenda din Tratatul New START

NATO face apel la Rusia pentru a-și îndeplini obligaţiile din cadrul tratatului START de reducere a armamentului nuclear

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a apreciat drept ”foarte dezamăgitoare şi iresponsabilă” decizia Rusiei de a-şi suspenda participarea la tratatul New START.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite