Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internațională

3 august 2017, 10:30

Imediat după condamnare, Popoviciu a fost căutat de poliţişti la domiciliul său din Bucureşti.

Potrivit unor surse din poliţie, Puiu Popoviciu ar fi plecat din ţară la începutul lunii, către Monaco. Ieri s-ar fi aflat la Londra, aşa că poliţia a cerut instanţei să emită un mandat european de arestare.

Popoviciu are un domiciliu şi în SUA, în New Jersey, pe Farview Road, numărul 28. E o casă mare cu piscină.

Omul de afaceri a fost condamnat definitiv de Înalta Curte la 7 ani de închisoare în dosarul „Băneasa”.

Instanţa i-a scăzut pedeapsa de la 9 ani, cât primise la Curtea de Apel Bucureşti.

Popoviciu a fost găsit vinovat pentru că a pus mâna ilegal pe 224 de hectare de teren al Universităţii de Agronomie din Băneasa, unde s-au construit mall-uri şi sedii de birouri. Latura civilă a procesului încă se judecă, iar prejudiciul se ridică la aproape 620 de milioane de lei.

În dosar a fost condamnat şi fostul rector al Universității de Agronomie, Ioan Alecu, la 6 ani de detenţie pentru abuz în serviciu.

Fostul şef al serviciului secret din Ministerul de Interne, Ilie Cornel Şerban, a primit 2 ani şi jumătate, iar fostul şef al Diviziei Operaţiuni, Petru Pitcovici, 2 ani cu suspendare.

Cei doi foști şefi ai seviciului secret au fost găsiţi vinovaţi pentru că au dat mită unui poliţist din DNA ca să facă o anchetă superficială, însă acesta i-a denunţat.

Alte 4 persoane au scăpat ca urmare a intervenirii prescripţiei. Printre ei şi fostul prefect din Bucureşti, Mihai Luican. Acesta a jubilat ieri pe Facebook.

„Sunt liber. Pe prescripţie, totuşi. Judecătorii ăia nu au citit nicio pagină din dosar în afară de concluziile procurorilor”. Iar la comentarii a adăugat: „Rămân atârnat în dosarul civil disjuns, însă sunt şanse să nu mă încalţe cu altceva decât cheltuieli de judecată, dacă citesc cu atenţie. O să-mi poprească o treime din salariu pe viaţă, şi apoi pe pensie. Asta e, să mă pupe în…”.

Ulterior, Luican a şters postarea. El a fost prefect al Capitalei în guvernul Năstase, apoi a trecut la PDL.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă