Pui de urs rănit, salvat de jandarmii montani hunedoreni

Pui de urs rănit salvat de jandarmii montani hunedoreni
Pui de urs rănit salvat de jandarmii montani hunedoreni
4 iulie 2022, 14:40

Patrula de jandarmi care a ajuns în locul indicat a constatat că puiul de urs avea nevoie de îngrijiri medicale, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul instituţiilor competente, inclusiv cel al specialiştilor de la Grădina Zoologică din Hunedoara, unde animalul a fost transportat ulterior.

„Buna cooperare dintre toţi cei implicaţi, reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Protecţiei Mediului, autorităţi locale, gestionarului fondului de vânătoare, reprezentanti ai Grădinii Zoologice Hunedoara, a dus la salvarea exemplarului, care, în momentul de faţă se află în îngrijirea Grădinii Zoologice Hunedoara, starea sa de sănătate fiind ameliorată”, a precizat sursa citată.

Jandarmii recomandă cetăţenilor să anunţe la numărul unic de urgenţă 112 situaţiile de acest fel, pentru a putea fi luate măsurile necesare astfel încât animalele să nu sufere.

De asemenea, jandarmii îi sfătuiesc pe oameni ca în cazul în care văd un urs să nu-i atragă atenţia, să nu-l hrănească şi nici să nu facă fotografii, oricât de inofensiv ar părea animalul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă