Puțini pe liste la vaccinarea anti Covid. În câteva județe nu s-a mai înscris nimeni

19 aprilie 2021, 22:07

În acest moment, pe listele de aşteptare pentru vaccinarea anti Covid mai sunt puţin peste 200 de mii de persoane.

Mădălina Samoilă, jurnalist TVR: Dacă ne uităm la cifrele oficiale din platforma de vaccinare vedem că sunt județe unde nu există nimeni pe lista de așteptare, așa cum sunt Suceava și Mehedinți, altele cu foarte puține, Giurgiu și Gorj. La polul opus găsim Capitala și Clujul, cu 70 de mii, respectiv 30 de mii de persoane pe lista de așteptare.

Numărul persoanelor care s-au înscris să fie imunizate este în scădere, dar specialiştii consideră că interesul populaţiei pentru vaccinare nu este mai mic.

Gindrovel Dumitra, coordonatorul grupului de vaccinologie din cadrul SNMF: Practic, trebuie create condițiile prin centrele mobile, prin echipele mobile dar și prin aceste centre drive-thru care să intersecteze oarecum cu activitățile cotidiene obișnuite astfel încât, de exemplu, un om care merge la cumpărături să poată accesa vascinarea cu mai multă ușurință.

Cert este că la multe centre de vaccinare s-a scurtat timpul de așteptare între programare şi momentul imunizării. Şi vor fi luate măsuri pentru a ajuta mai multe categorii de populaţie.

Col. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare: Pentru acces avem câteva modalități importante și anume vaccinarea prin intermediul medicilor de familie, unde nu mai este necesară această programare în platformă. Avem prevăzute centre mobile de vaccinare. Sunt persoane care nu au posibilitatea să se deplaseze și pentru aceste situații se analizează posibilitatea de a schimba modalitatea de programare într-un centru de vaccinare.

Potrivit cifrelor oficale, săptămâna trecută s-au vaccinat 80 de mii de persoane pe zi.

În continuare, cei care vor să se imunizeze cu serul AstraZeneca o pot face fără programare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite