Puțini înscriși pe lista de așteptare pentru vaccinul anti Covid. Premierul Florin Cîțu: Dacă vrem să ieșim mai repede din această perioadă, trebuie să ne vaccinăm

26 martie 2021, 20:58

În județul Cluj, aproape 65 de mii de persoane sunt înscrise pe listele de așteptare pentru imunizarea împotriva Covid. E cel mai mare număr, după Capitală.

Până acum, aproape 2 milioane de români s-au vaccinat anti-Covid. Mai puțin de jumătate au primit ambele doze de ser.

Premierul Florin Cîțu: M-am uitat și pe platforma de vaccinare, numărul de persoane pe lista de așteptare este de doar 771.663. Spun doar pentru că vom avea o capacitate de vaccinare de 100.000 de persoane pe zi, în prima săptămână din aprilie, iar această listă de așteptare va fi epuizată foarte rapid. De aceea spun că este important să menținem mesajul pentru vaccinare. Sper să nu ajungem să avem doze suplimentare, să nu vaccinăm. Trebuie toată lumea să înțeleagă că, dacă vrem să ieșim mai repede din această perioadă, trebuie să ne vaccinăm.

În Timiș, oamenii vor să se vaccineze, dar numai cu Pfizer și Moderna. Cabinetele au rămas cu serul de la AstraZeneca pe stoc.

Virgil Musta, medic şef Boli Infecţioase, Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara: Eu am speranța că într-una, două, trei săptămâni poate se vor vedea niște semne de platou și chiar ameliorare a numărului de cazuri. Și să ținem sub control pandemia.

Luna viitoare, România va primi încă 4 milioane și jumătate de doze de vaccin. Alte cinci tranșe sunt așteptate până la sfârșit de septembrie.

În total, peste 25 de milioane de doze vor fi trimise țării noastre, anunță șeful guvernului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite