Psihologul Mugur Ciumăgeanu: Persoane influente propagă un discurs antiștiințific în privința pandemiei. Asistăm la un război al credibilității

24 iunie 2020, 10:14

Mugur Ciumăgeanu spune că în acest moment sunt multe voci ale unor persoane cunoscute, care pot influența mase de oameni, și care pun la îndoială datele științifice.

Uitați-vă la ce se întâmplă în lume acum. Peste graniță, în Serbia, numărul 1 mondial, Novak Djojovic, a organizat, în plină pandemie un turneu de tenis privat, care a avut un deznodământ dezastruos: majoritatea dintre ei, inclusiv Novak Djokovic, au testat pozitiv la SARS COV-2. Observăm o recrudescență a unui discurs antiștiințific. Nu întâmplător, Novak Djokovic, acum două luni și jumătate posta o serie de afirmații în care spune că nu crede în importanța vaccinului. Persoane foarte importante și foarte influente – Djokovic sau președintele Braziliei sau președintele Americii – aduc în discuție că știința s-ar putea să nu fie chiar atât de exactă sau de încredere. Genul acesta de personaje care aruncă umbră asupra științei pot să influențeze mase și să ducă la deznodăminte dezastruoase„, a declarat psihologul .

Mugur Ciumăgeanu subliniază că în Brazilia sunt peste 50 de mii de morți și președintele are în continuare aceeași atitudine de neîncredere în existența virusului.

În acest moment este un război al credibilității, subliniază Ciumăgeanu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite