Psihologul Karen Rosner: Pentru unii este o formă de a se proteja în această negare a COVID-19. Găsirea unor explicații fantasmagorice îi ajută psihologic

14 mai 2020, 09:28

Psihologul Karen Rosner spune că în lipsa unor reglementări, cei care au fost nemulțumiți în continuu vor profita și vor face tot ce a fost interzis în această perioadă.

Este un moment în care societatea devine dihotomica. Unii care vor respecta în continuare regulile pentru că se protejează și au responsabilitate individuală și alții care nu se supun acestor reguli, care au fost continuu nemulțumiți și au încercat să facă lucrurile altfel.  Se vorbește foarte mult de ce nu sunt legi, de ce este acest vid legislativ de trei zile, dar eu cred că la nivel individual fiecare ar trebui să fie responsabil pentru ceea ce face, să înțeleagă că nu este o barieră peste care trebuie să ducă lucrurile la extrem și să aibă un comportament dezorganizat, a spus psihologul.

Karen Rosner explică și comportamentul celor care neagă existenta virusului și pune acest comportament pe seama nevoi de ase proteja și a frustrărilor și a furiei acumulate în acest timp de izolare.

Pentru unii este o formă de a se proteja în această negare, găsirea unor explicații fantasmagorice ii ajută psihologic și își reneagă nevoia de a se simți superiori invocând conspirații complicate. Se încăpățânează să facă exact contrariul recomandărilor. Probabil că în spatele acestui comportament stau frustrările și furia acumulată în acest timp de izolare.  Unii sunt opozanți prin vocație și au găsit posibilitatea să se manifeste și probabil se vor manifesta în aceste trei zile, vor ieși, vor face lucruri ceea ce nu au avut voie în această perioadă, a spus psihologul Karen Rosner.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite