PSD-UL îşi monitorizează propriul guvern. Grupul creat de Liviu Dragnea va gestiona și resursa umană a partidului

29 septembrie 2018, 20:33

Singura măsură organizatorică făcută publică de liderii PSD după confruntarea taberelor în Comitetul Executiv este aceea de constituire a unui grup.

Printre cei aleși se numără Doina Pană, Marian Oprișan, Codrin Ștefănescu și Nicolae Bădălău, până acum o săptămână în tabăra celor care i-au cerut demisia lui Liviu Dragnea. Ei ar urma să gestioneze resursa umană din PSD și să verifice cum e îndeplinit programul de guvernare.

Cei 9 nu şi-au ales încă un lider, dar au reuşit să se strângă pe un grup online.

Și în 2017, când era premier Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea anunța o structură de monitorizare a activităţii Guvernului condusă chiar de el. Nu s-a vorbit însă niciodată despre activitatea acesteia. Doina Pană a fost numită și în acea comisie.

Toată lumea vorbește însă pe la colțuri despre anunțata remaniere. Va fi după referendum, spunea liderul PSD. Adică 10 zile. Timp în care Viorica Dăncilă ar face evaluarea.

Din cabinet fac însă parte miniștri care s-au poziționat în tabăra anti Dragnea, mai mult sau mai puțin public.

Deocamdată, cele mai multe surse îi dau pe lista neagră pe miniștrii Economiei, Dănuț Andrușca, Culturii, George Ivaşcu, dar şi două nume grele ale Executivului, Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării şi Tudorel Toader de la Justiţie.

Doi miniştri au părăsit deja Guvernul în ultima lună: Valentin Popa, de la Educaţie, și Nicolae Burnete, de la Ministerul Cercetării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite