PSD a depus solicitare către BPR pentru revocarea din funcţie a lui Bădălău

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a anunțat, luni, că social-democrații au depus la Parlament o solicitare pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi a lui Niculae Bădălău. De asemenea, PSD consideră că demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituții fundamentale a statului român.

28 Noiembrie 2022, 17:18 Știrile TVR |
Curtea de Conturi a României / FOTO: Autor: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

UPDATE - Radu Oprea: PSD a depus solicitare către BPR pentru revocarea din funcţie a lui Bădălău

PSD a depus, luni, o solicitare către Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi a lui Niculae Bădălău, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului, Radu Oprea.

"Am depus o solicitare către Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de membru al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi a lui Niculae Bădălău. Astăzi dimineaţă am solicitat demisia domnului Bădălău, pentru că noi, PSD, considerăm că este cea mai rapidă formulă prin care credibilitatea Curţii de Conturi nu va fi afectată, dar pentru că nu am văzut o reacţie asupra demisiei am hotărât să depunem şi această solicitare, (...) aceea de declanşare a procedurii de revocare a domnului Bădălău din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi", a declarat Oprea, la Palatul Parlamentului.

El a afirmat că solicitarea USR privind revocarea din funcţie a lui Niculae Bădălău este "una demagogică", pentru că, spre deosebire de PSD, "zilele acestea au făcut scut în partea celor care au probleme de integritate sau probleme penale".

"Pot să dau exemplul doamnei Clotilde Armand, pot să dau exemplul primarului de la Braşov, al primarului Viziteu şi aşa mai departe, pentru că lista la ei este foarte foarte lungă de oameni care sunt în funcţii administrative astăzi, primari de sector, primari de municipii şi care au probleme fie de integritate, fie de natură penală, iar USR a înţeles să îi apere pe aceştia uitând de 'Fără penali în funcţii publice'", a menţionat Oprea.

Radu Oprea a menţionat că Niculae Bădălău nu mai este membru al PSD din 2020 şi nu mai are legături cu acest partid, conform Agerpres.

PSD i-a cerut demisia lui Niculae Bădălău

Anterior, PSD solicitase vicepreședintelui Curții de Conturi Niculae Bădălău să își depună demisia din funcție, pentru încetarea mandatului, în contextul în care DNA a început o anchetă penală și a dispus reținerea acestuia. PSD consideră că Nicolae Bădălău nu își mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. Prezența sa în această funcție ar afecta grav credibilitatea instituției.

Curtea de Conturi a României a informat, duminică, într-un comunicat de presă că a luat act de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) referitor la măsurile dispuse de către procurori cu privire la reţinerea consilierului de conturi şi vicepreşedintele Autorităţii de Audit, Niculae Bădălău.

"Curtea de Conturi a României a luat act de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind măsurile dispuse de procurori cu privire la domnul Niculae Bădălău, consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit. Curtea de Conturi a României reiterează poziţia de susţinere a actului de justiţie şi îşi exprimă încrederea că autorităţile competente vor soluţiona acest caz în conformitate cu prevederile Constituţiei României şi cu reglementările incidente", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, potrivit articolului 54 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, "de la data trimiterii în judecată penală, membrii Curţii de Conturi şi auditorii publici externi sunt suspendaţi de drept din funcţiile lor. În caz de condamnare definitivă, ei sunt demişi de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează".

DNA a anunţat, duminică seara, că fostul senator PSD, Niculae Bădălău, a fost reţinut, pentru 24 de ore, într-un dosar în care este acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă în legătură cu un contract în valoare de peste 7 milioane lei.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 7°C 9°C
IASI 5°C 4°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 5°C 7°C
CRAIOVA 7°C 9°C
BRASOV 1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI