PSD şi PNL – şedinţe ale forurilor de conducere pentru a discuta formula unică de premier. Ciolacu: Urmează după consultările de la Cotroceni să avem o altă şedinţă unde vorbim despre titularii de ministere

Nicolael Ciuca Marcel Ciolacu
Nicolael Ciuca Marcel Ciolacu
22 noiembrie 2021, 07:50

În ședința de la PSD s-a decis susținerea lui Nicolae Ciucă în funcția de premier.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a mulţumit colegilor de partid că au decis, în cadrul Consiliului Politic Naţional, o „coaliţie naţională în interesul românilor”.

„Mulţumesc colegilor mei că au depăşit interesul personal şi interesul de partid şi au decis astăzi să facem această coaliţie naţională în interesul românilor”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la finalul şedinţei CPN al PSD.

El a precizat că după consultările de la Cotroceni cu şeful statului va face noi declaraţii.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că după consultările de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis social-democraţii vor avea o altă şedinţă în care se vor decide titularii de la ministere.

Întrebat, înainte de şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD, dacă se vor stabili şi titularii ministerelor în această şedinţă, Ciolacu a spus: „Urmează după consultările de la Cotroceni să avem o altă şedinţă unde vorbim despre titularii de ministere”.

El a adăugat că este posibil ca luni să fie încheiat protocolul alianţei, iar marţi să fie aleşi noii preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Potrivit preşedintelui PSD, la discuţiile de duminică, „s-au uniformizat lucrurile” în ambele variante – cu premier PSD şi cu premier PNL.

Ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, a informat, la rândul său, că PNL, PSD şi UDMR au convenit asupra unei propuneri unice de prim-ministru.

El a menţionat că ministerele Transporturilor şi Finanţelor, precum şi secretarul general al Guvernului revin, în principiu, partidului care nu va da premierul.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a informat că Guvernul va avea două ministere noi – unul în zona economică, pentru turism şi antreprenoriat, şi unul pe zona socială, pentru familie şi tineret, care este necesar având în vedere problemele demografice cu care se confruntă România, pentru care trebuie găsite politici publice eficiente.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite